Ziekmelding en verlof
Ziekmeldingen worden bij ons altijd telefonisch doorgegeven. U kunt vanaf 8.00 uur naar ons telefoonnummer bellen om een ziekmelding door te geven. Hier ook graag bij vermelden waar uw kind(eren) verblijven, dit in verband met mogelijke controles van de leerplichtambtenaar.
Mocht u gegronde redenen hebben om verlof voor uw kind(eren) aan te vragen, dan kunt u bij de leerkracht van uw kind(eren) of de directeur een verlofformulier aanvragen. Let op: het is alleen mogelijk verlof aan te vragen, geen extra vakantie! Hieronder kunt u lezen wat onder gegronde redenen valt en waarom extra vakantie niet mogelijk is.
Verlof en verzuim
De leerplichtambtenaar heeft de scholen in de gemeente Woensdrecht erop gewezen dat er op bepaalde gebieden te soepel wordt omgesprongen met het verlenen van extra vakantieverlof. Dit zal consequenties hebben voor hoe directies met aanvragen voor verlof dienen om te gaan. Aanvragen van ondernemers die verlof vragen buiten de schoolvakanties om, zullen vrijwel allemaal afgewezen worden door de schoolleiding. Ook verlofaanvragen van werknemers met een verklaring van de werkgever dat ze geen verlof kunnen opnemen in de reguliere vakanties, zullen vrijwel allemaal afgewezen worden. Ook zullen aanvragen voor een extra dagje aan het weekend of aan een vakantie categorisch worden afgewezen.
Zowel ondernemers als werknemers kunnen zich na een afwijzing wenden tot de leerplichtambtenaar van de gemeente Woensdrecht. Die bepaalt vervolgens of het verlof alsnog wordt toegewezen.
Er zal alleen nog verlof verleend worden voor de volgende categorieën:
Gewichtige omstandigheden: 10 schooldagen per schooljaar of minder (art.14 lid 1)
Een verzoek om extra verlof ingeval van gewichtige omstandigheden voor 10 schooldagen per schooljaar of minder, dient vooraf of binnen twee dagen na ontstaan van de verhindering aan de directeur van de school te worden voorgelegd. Onder gewichtige omstandigheden wordt verstaan, omstandigheden die buiten de wil van de jongere of de ouders/verzorgers zijn gelegen.
Enige voorbeelden van gewichtige omstandigheden zijn:
a. Het voldoen aan een wettelijke verplichting, voor zover die niet buiten de lesuren kan geschieden.
b. Verhuizing (ten hoogste 1 dag).
c. Het bijwonen van het huwelijk van bloed- of aanverwanten tot en met de 3e graad (1 of ten hoogste 2 dagen).
d. Ernstige ziekte van ouder/verzorgers of bloed- of aanverwanten tot en met de 3e graad (duur in overleg met de directeur).
e. Overlijden van bloed- of aanverwanten in de 1e graad (ten hoogste 4 dagen); van bloed- of aanverwanten in de 2e graad (ten hoogste 2 dagen); van bloed- of aanverwanten in de 3e en 4e graad (1 dag).
f. Bij 25-, 40-, en 50 jarig ambtsjubileum en het 12½- 25-, 40-, 50-, en 60-jarig huwelijksjubileum van ouders of grootouders (1 dag).
Gewichtige omstandigheden meer dan 10 schooldagen per schooljaar (art. 14, lid 3 )
Een verzoek om extra verlof in geval van gewichtige omstandigheden voor meer dan 10 schooldagen per schooljaar, dient minimaal 4 weken tevoren via de directeur van de school bij de leerplichtambtenaar van de woongemeente te worden ingediend.